Derfor er manusforfatting alfa omega når vi lager animasjon!

Vi har flyttet!
August 31, 2021

Derfor er manusforfatting alfa og omega når vi lager animasjon!

Du som er ute og leker deg med tanken om å få laget en animasjonsfilm til bedriften din, bør tenke over en ting før du går videre til å velge hva slags selskap som får oppdraget ditt. 

For det er nemlig ikke alle animasjonsstudioer som legger så stor vekt på manusforfattingens rolle i en slik prosess. Mange kunder har kanskje “skrapt sammen” noe på egen hånd. Men bare fordi man kjenner produktet sitt best, betyr det ikke at man bør stå for formidlingen av budskapet selv…

Hos flere aktører i bransjen hender det også at en og samme person gjør alt, i stedet for at man kobler ulike fagpersoner på ulike deler av prosjektet. Dette kan man jo spare en god slant på, men det er ikke dermed sagt at det er lurt av den grunn. 

Hva tror du blir best? (Ja, det finnes et rett svar her). At noen som er utdannet med høy tekstkompetanse tar seg av tekstarbeidet, eller at animatøren står for hele leveransen? Vi er tross alt bare mennesker, og ingen er best på alt. En animatør, uansett hvor flink, har ikke på langt nær samme forutsetning for å få budskapet ditt til å skinne. Det er en grunn til at man går et 3-årig studieløp for å kunne kalle seg manusforfatter.

Det er fort gjort å glemme denne delen av prosessen og tenke at det ikke er av det mest elementære når man tross alt betaler for animasjon. Men skal du ha noe animert, holder det ikke bare å ha et imponerende visuelt uttrykk. (Det blir som å pakke inn møkk i silkepapir, for å sette det litt på spissen).

Nettopp derfor er budskapet helt avgjørende! Har du ikke en god historie, så hjelper det fint lite med imponerende grafikk, selv om det riktignok er det som fanger blikket først. Om du skal ha en 30 sekunder lang film så er det ikke all verden man rekker å få med seg. Da blir det ekstra viktig at innholdet blir så effektivt som mulig. Det er en kunstform i seg selv å klare å komprimere ned essensen av store mengder informasjon. 

For oss er det veldig viktig at manus og animasjon jobber godt sammen og underbygger hverandre gjennom hele filmen. Det gir desidert det beste sluttresultatet. Det er manusforfatteren som skriver ut det som eventuelt skal sies i filmen, men også hvilke elementer som kommer inn hvor og når. De har altså på sett og vis rollen som regissør også.

“Du får det du betaler for”, sier vi om alt. Det gjelder også når man kjøper animasjonsfilm. Hvis alle kreatørene bidrar med det de er best på og utdannet til, blir filmen god i alle ledd, og gir deg igjen større mulighet til å lykkes, ved å integrere animasjonen vi har laget for deg i din markedsføring.

Vi mener at å spare penger på å ta snarveier ikke kan forsvares når dette dette går på bekostning av kvaliteten av filmen. En god animasjonsfilm er en investering, selv om du alltid kan finne rimeligere hvis du leter lenge nok. Til syvende og sist kommer det an på hva som er dine prioriteringer. 

Så hva velger du?