Prosessen bak produksjon av en animasjonsfilm

Vi flyttet produksjonen fra Kiev til Oslo!
April 9, 2021

I dette blogginnlegget skal vi gi deg som leser et innblikk i hvordan vi jobber med prosjektledelse her på huset, og hvordan vi tar kundene våre gjennom et prosjekt fra A til Å. 

 

Hvis du følger oss på Facebook, har du nok fått opp en del av vårt innhold i feeden din. Vi deler ukentlig animasjoner vi har laget for bedrifter. Kvaliteten er høy, og vi gjør oss flid i alle ledd. I Animer har vi en stor grad av yrkesstolthet.

Vi opererer med fire ukers intern produksjonstid i Animer. I tillegg kommer tiden du som kunde bruker på korrekturer. Det betyr at hvis man jobber på lag, kan filmen fortere ferdigstilles. 

Vi bruker dyktige og høyt utdannede frilansere til det kreative aspektet av produksjonen, men prosjektlederen spiller også en helt sentral rolle. Du følges nøye opp og får veiledning og rådgivning hele veien, fra start til slutt og mottar e-poster for påminnelser om veien videre, så du alltid vet hvor du står og hva som er neste på lista. 

Hos oss er du i trygge hender!

Det er mye som skal til for å få til et skikkelig stykke arbeid som ender i en god animasjon til et spesifikt tiltenkt bruksområde. Antagelig mer enn du er klar over. La oss ta det fra starten:

Oppstartsmøte

Det aller første vi gjør er å ta et oppstartsmøte for å kartlegge behov og mål:

  •  Hva skal hovedbudskapet være?
  •  Hva ser dere for dere?
  •  Hvor lang skal den være? 
  • Til hvilken plattform og hvilket format?

Vi tar utgangspunkt i briefen som er sendt inn via nettsiden vår og snakker rundt denne. 

Les vår om vår hyllest til manusforfatterne her

Manus

Etter oppstartsmøte begynner tekstforfatteren å sammenfatte et utkast til manus. Ved hvert steg har du to runder med korrektur inkludert før materiale sendes til deg for en endelig godkjennelse. Slik sitter du med kontrollen og har siste ord.

Illustrasjon

Når manuset er godkjent, kobles en illustratør på prosjektet. Det første hen gjør er å velge ut en scene fra manuset og komme med et stilforslag som kan passe til budskapet deres, og som er forenlig med bedriftens øvrige visuell kommunikasjon. Dette er for å sikre at vi er på rett spor i forhold til tegnestilen, så illustratør ikke tegner ut alle scenene ferdig, og så er det ikke i nærheten av hva du hadde sett for seg. Vi ønsker å treffe spikeren på hodet hver eneste gang.

Stemmeskuespill

Parallelt med illustreringen fastsettes voicen. Det er fordi animasjonen legges over stemmene. Her har du stor frihet til å velge hva som passer. 

  • Hva slags voice representerer dere best? 
  • Mann, kvinne, rogalands- eller nordlandsdialekt?
  • Skal stemmen være informativ, entusiastisk, autoritativ? 

Vi jobber ofte for folk som ikke er vant med animasjon, og som ikke har brukt det før. Det spiller overhodet ingen rolle, vi finner alltid ut av hva som er riktig for dere, sammen. 

Animasjon

Når stildesignet er godkjent, vil samme illustratør tegne ut alle scenene fra filmen før vi beveger oss videre til animasjon. 

Animatørens oppgave går ut på å vekke illustrasjonene til liv. Det er de som legger til alle bevegelser og transformerer de stillestående bildene til en dynamisk film, og det legges på musikk og lydeffekter.

Vi lager som oftest skreddersydde animasjoner, men vi tilbyr også stock-animasjon. Da henter vi elementer fra et stock-bibliotek. Resultatet blir bra her også, men som med alt annet får du åpenbart det du betaler for, og dette gjenspeiles i prisforskjellene mellom disse to metodene å jobbe på. 

Nå er vi kommet dit hen at du har en rykende fersk animasjonsfilm i hendene. Da er du klar til å ta den i bruk i deres kanaler. Gratulerer! 

Vi tilbyr også et knippe tilleggstjenester. Deriblant rettigheter til å bruke lydsporet/filmen på radio, TV eller kino, nedklipp til sosiale medier, ekstra voice dersom man trenger på flere språk, illustrasjonspakke med grafiske elementer, og redigering av animasjonsfilm hvis budskapet f.eks. utgår eller endringer må foretas med tiden. 

 

Så hva sier du? Er du klar for å sette igang prosessen med en animasjonsfilm som potensielt kan ha stor innvirkning på bedriftens profil og salg? Ta kontakt med oss i dag!

KontakOss
Hvilket selskap jobber du for?