­

Animasjonsvideo – allsidig, anvendelig og artig merkevarebygging

Det er et faktum at video enkelt griper vår oppmerksomhet, trigger vår nysgjerrighet og har en forbløffende evne til å engasjere oss. Dermed er dette et medium med en enorm høy suksessrate når det kommer til å skape positive førsteinntrykk – og for en bedrift er førsteinntrykket like viktig i et salgsmøte som på nettsiden.

Har bedriften din et mål om å profilere seg på nett, bør ikke videomarkedsføring være et fremmedord. Enten målet er å reklamere, argumentere, demonstrere eller presentere, kan en animasjonsvideo tilpasses alle digitale visningsplattformer. Det vokser stadig frem nye plattformer for videodistribusjon på nett som utfordrer tradisjonell TV reklame, og dermed er det ikke lenger slik at det bare er de største virksomhetene som våger å inkludere video som en del av sin markedsstrategi.

På hjemmesiden

Hvis kunden allerede har funnet veien til din hjemmeside handler det i neste steg om å fange deres oppmerksomhet lenge nok til at de lærer hvem du er. Med en animasjonsvideo på forsiden av hjemmesiden kan du umiddelbart fortelle publikum hva du tilbyr og hvorfor de har kommet til rett sted. Dette er spesielt viktig med tanke på hvor raskt vi scroller eller klikker oss videre om vi ikke finner en grunn til å la være.

I sosiale medier

Sosiale medier handler i all sin enkelhet om liking og deling, enten det er på Facebook, Twitter, LinkedIn eller Instagram. Og det er nettopp her en animert reklamefilm har sin styrke! Fordi video i sin helhet kan skape mye sterkere inntrykk enn det tekst og bilder klarer, har den evnen til å engasjere og involvere mottakeren på en helt unik måte. Korte videosnutter i sosiale medier er en svært kostnadseffektiv form for videomarkedsføring, der terskelen for å like, tagge og dele videoinnhold er svært lav.

COLOURBOX13204459

I presentasjon

En animasjonsvideo kan være både en fin og effektiv måte å bryte opp et foredrag eller en presentasjon, for å klare å holde publikums oppmerksomhet lenger. Enten det er en bedriftspresentasjon eller et tematisert foredrag, på stand, messe eller et universitet, kan en video være en god visualisering av det som presenteres. Det kan også brukes til å skape verdifulle assosiasjoner mellom deg og ditt produkt og problemet som skal løses.

COLOURBOX12243862

Som salgsverktøy

En animasjonsvideoen kan være nyttig for å vise frem et produkt eller en tjenesten, og være et godt verktøy i en salgssamtale. Noen ganger er det spesielt vanskelig å dra med seg produktet ditt rundt i salgsmøter, som for eksempel hvis du selger et skybasert system for datalagring eller hjelper bedrifter med momsrefusjon. Du kan til og med visualisere et produkt/tjeneste som er under utvikling og ikke finnes enda.

COLOURBOX18960525

Som markedsfører er det viktig at du kjenner til hvem du kommuniserer med, og på samme måte må du også vurdere hvilken visningsplattform som egner seg best med tanke på budskapet du vil formidle. Men uansett hvordan du velger å bruke en video i markedsføringssammenheng, vil en god visuell presentasjon bidra til å gi selv de minste bedriftene et langt mer profesjonelt uttrykk.

Ønsker du å høre mer?
Kontakt oss for en uforpliktende prat!

  • Få priser og info!

    Vurderer du en animasjonsvideo, men lurer på hva dette vil koste?
    Kontakt oss for en uforpliktende prat!